Kulturkort for barn og unge

Kulturkort for barn og unge

I Alstahaug kommune finnes et rikt utvalg av lag, foreninger og organisasjoner innen det frivillige kulturliv. Frivillig arbeid bidrar med store verdier til lokalsamfunnet igjennom engasjerte medlemmer. Alstahaug Arbeiderparti sender en stor takk til alle som driver frivillig arbeid i kommunen. Det er vårt mål at kommunen vår, også i fortsettelsen, skal være en meget god samarbeidspartner for lag og foreninger.

For alle

Alstahaug Ap vil arbeide for at kultur skal være for alle. Spesielt viktig er det for oss å få utredet muligheten for å innføre kulturkort i vår kommune, som kan åpne dører for sårbare barn og unge. Kortet skal være med på å redusere forskjeller, og gi alle barn og unge de samme mulighetene til positive opplevelser på fritiden. Et annet og viktig område for oss er å legge til rette for et variert og godt tilbud innenfor kulturskolen. Begge disse områdene handler om å bidra til å skape tilhørighet og mestring, for slik å forebygge utenforskap. Så hvilke aktiviteter kan et kulturkort gi sårbare barn og unge adgang til? Det kan for eksempel være tilbud i tilknytning til Kulturbadet, som kino, basseng, teaterforestillinger eller konserter.

Historie

Alstahaug er en kommune rik på historie. Den er viktig å bevare og synliggjøre. I dette ligger det at vi i Alstahaug Ap vil jobbe for å bevare og ivareta lokale kultursamlinger. Slik kan fellesskapet på en god måte bidra til kunnskap om, og felles forståelse av, vår felles fortid og samtid.  

Det er også viktig å tilrettelegge for stabil drift av Kulturbadet som et tilbud for innbyggere og tilreisende. Kulturbadet har gitt et markant løft for hele regionen og er i dag en viktig møteplass og en arena for mange kunst- og kulturuttrykk. Slike møteplasser er av meget stor betydning for trivsel, tilhørighet og samhold.

Ole-Gerhard Rinø, Anne Britt Breivik

Alstahaug Ap